Verslag van ons optreden in Miami, USA! Terug naar menu reportages!

Terug naar de startpagina van de 4 Tuoze Matroze!

 
     
 

Voorstelling Miami 2004


"In den beginne waren er koude stormen, regen en tegenslag. De ontberingen van een klein landje tegen de immer voortwoekerende westerwind waren enorm."

Met sjacherijnige gezichten sleepten de mensen zich aldaar voort, naar hun werk, de fabriek, de kantoren of sociale diensten. Gekanker over hoofddoekjes, asielzoekers, bierprijzen, het weer en ja, een enkele liquidatie, vulden de saaie dagbladen van dit nietige plekje op aarde.

Een buitenstaander zal zich afvragen; Wat doet die op een aan elkaar hangende kluwe van mensen, op deze immer vochtige klei, waar de zee beukt op de poreuze dijken.

Met die gedachte stappen de 4Tuoze Matroze op 14 maart in een Boeing van Martinair met als eindbestemming… USA..Florida…Miami…Miami Beach…dus.
Geen betere timing was mogelijk..Het is "Spring Break" in Miami oftewel de stranden liggen vol met college studenten. Amerika's mooiste vrouwen schrijden met de kleinst denkbare bikini's door de straten van Miami-Beach. Ze moeten alleen niet beginnen met praten.
De grootste cola-bagger vloeit langs hun met siliconen geimplanteerde lippen.
Het wachten in de rij voor de douane duurt gevoelsmatig bijna net zo lang als de hele reis.
Fingerprints, iris scans en schreeuwend security personeel zorgen voor een beklemmende sfeer op Miami Airport. Een aantal ouderen vallen bewusteloos uit de rij. Dat schiet in ieder geval lekker op.

Na een chaotische taxi trip met een Haitiaanse chauffeur/priester waarin we 3 maal het licht zien arriveren, komen we bij het Florida Beach Hotel, Collins Avenue aan. Nog voor het insjekken zitten de Matroze al aan het bier!
In het hotel komt Kapitein Koldijk een oude bekende tegen. De laatste nucleaire snufjes worden uitgewisseld.Bij het verlaten van het Hotel worden Kapitein van der Bragt en Kapitein Koldijk gelijk gearresteerd door de politie van Miami Beach en met zwaaiende sirene afgevoerd….......Terwijl van der Bragt en Koldijk stevig aan de tand worden gevoeld, zijn van der Schot en Ter burg inmiddels met een infiltratie inburgeringscusus begonnen.Pas ´s morgens vroeg worden Koldijk en van der Bragt op vrije voeten gesteld.Kapitein Koldijk kort na zijn vrijlating.Inmiddels is de American Airlines Arena volledig uitverkocht die avond wanneer de Matroze er hun opwachting maken.
Voor een uitzinnig publiek zetten de Matroze die avond Miami op zijn kop.
De kapitein is hier aan het stagediven.Later die avond liggen de Matroze dronken op het strand van Miami Beach.

In little Havana worden de volgende dag pas echt zaken gedaan. Hier zien we de Matroze op een geheime missie waarbij uranium verrijkend materiaal is ingekocht.
Kapitein Koldijk draagt de loodzware onderdelen.Even de prijsvraag tussendoor!
Vraag: Wie doet hier wat?Tijdens de Seatrade in de conventionhall sluiten de matroze de ene mega-deal na de andere. En passant wordt er ter camouflage van hun duistere ondernemingen even aangeklamt bij wat landgenoten die daar toevallig staan. Nadat de ijskast open gaat en het bier vloeit, zijn de Matroze natuurlijk ook niet te beroerd om even wat te rammelen op hun instrumenten.
Wat er daarna allemaal is gebeurd, kunnen wij helaas niet op deze website beschrijven, maar het laat zich wel raden. Kapitein Koldijk en Kapitein van der Bragt zijn op dit moment op zakenreis in Iran (SNOR) en L.Ter Burg en M.vd Schot zitten op dit momenteel vast in een Thaise gevangenis op verdenking van "illigale" activiteiten.

Volgend jaar mogen we terug komen ...........   Dat moge duidelijk zijn! 
 

Beheer: Hykopop Nederland 2000-2004